Neurographica

in 10 + 1 workshops

abonnement
10 + 1 workshops
op zondag van 11u tot 12.30 u.

Prijs: €210

Halfjaarabonnement
5 opeenvolgende workshops

Prijs: €120

Een reeks workshops over uiteenlopende onderwerpen om telkens een nieuw domein van je onbewuste brein te verkennen. Je leert jezelf beter begrijpen en je oefent verschillende neurografische technieken.

Waarom?

Hoewel Neurographica gebaseerd is op een aantal eenvoudige principes, is het niet "simpel" om te leren. Vergelijk het met de investering die nodig is om viool of om het even welk muziekinstrument te spelen of om een nieuwe taal te spreken. Je komt er niet met een basiscursus, een cursus voor gevorderden en een reeks specialisatiecursussen. Jezelf trainen, dat maakt het verschil.

Je wordt niet fit door een aantal fysieke oefeningen te leren. Het komt erop aan ze regelmatig te doen.

Daarom bied ik je een reeks workshops aan. Elke maand één (behalve in de zomer). Telkens rond een ander onderwerp en een andere techniek.

Zo oefen je niet alleen je neurografische vaardigheden, je wordt telkens ook uitgedaagd om een nieuwe uithoek van je onbewuste brein te verkennen.

Hoe

De workshops vinden online plaats, telkens op zondagmorgen van 11u tot 12.30u. De data voor dit jaar liggen vast: 10 jan, 7 feb, 7 maa, 11 apr, 9 mei, 6 jun, 29 aug, 12 sep, 3 okt, 7 nov en 12 dec. Meer info over de verschillende thema’s vind je verderop deze pagina.

In elke workshop maak je een neurografische tekening. Kennis en/of vertrouwdheid met Neurographica is dus sterk aangeraden. Je kunt best eerst de Neurographica Take-off cursus volgen.

Elke workshop wordt opgenomen. De video wordt achteraf aan alle abonnees ter beschikking gesteld. Als je verhinderd bent om op een zondagmorgen de webinar te volgen, kan je achteraf de video (her)bekijken.

Tien onderwerpen liggen vast. Het elfde, het onderwerp van de workshop in december, wordt samen met de abonnees bepaald.

Wat

Op de schouders van mijn voorouders

zondag 10 januari

In deze workshop teken je een FamilieNeuroMandala. Je klimt in je stamboom en je legt verbindingen met je ouders, grootouders, ja zelfs met voorouders die je nooit hebt gekend. Dat is niet alleen spannend en verrassend, het geeft vooral een verhelderend inzicht.

Als je je (voor)ouders in je verloochent, snijd je een deel van je ziel af. Dan leef je op een waakvlammetje. Met de verbindingen die in je FamilieNeuroMandala legt, benut je de energie van generaties vóór jou.

Meer info

Hoe ben ik in mijn relaties?

zondag 7 februari

“Wie is wie?” in je relatie? Dat leer je ontdekken in deze speciale Neurographica workshop.

Je focust op je relatie met één andere persoon in je leven. Daarrond teken je. Het proces helpt je om de relatie in een gezond evenwicht te brengen, positieve scenario’s te bedenken en een nieuwe emotionele toestand te ervaren.

Deze techniek kun je nadien op andere relaties toepassen. Het resultaat is een gevoelige verbetering van de kwaliteit in je relaties.

Meer info

Ik wil groeien en bloeien

zondag 7 maart

De boom is een van de meest geliefde en universele symbolen. Denk maar aan “de levensboom” of “de boom van de kennis (van goed en kwaad)”.

Als jij een symbolische boom zou tekenen, wat voor boom zou dat dan zijn?

In deze neuroboom maak je je eigen beeld van je ontwikkeling in om het even welk domein: beroep, hobby, relatie, talent, (vak)kennis. De neuroboom helpt je om je talenten, kennis en levenservaring aan te boren en aan te spreken om de doelen te bereiken die je diepe voldoening schenken.

Meer info

Ik heb de wereld iets te bieden

zondag 11 april

Het beeld van een bloeiende lotus is in verschillende culturen gekend. Dat heeft te maken met het groeiproces van de bloem. Waar en wanneer hij ook wortel schiet, hij groeit altijd perfect. Van donkere wateren tot modderige vijvers, hij blijft altijd even mooi.

Vele mystici in het hindoeïsme en boeddhisme gebruiken de lotus als symbool van de opening van de ziel. Dat is precies waarvoor het algoritme van de NeuroLotus gebruikt wordt: leren om een opening te creëren of om een nieuw perspectief te vinden. Dat is het doel van de workshop van vandaag.

Meer info

Op de stroom van mijn gedachten

zondag 9 mei

Je gedachten zijn belangrijker dan je denkt. Ze bepalen hoe je je voelt. En dat bepaalt in hoge mate je gedrag. Een positieve gedachte leidt tot een positief gevoel, positief gedrag en dus een positief resultaat.

Als je met een negatieve gedachte start kom je uit bij een negatief resultaat. Bovendien werken negatieve gevoelens verslavend.

In deze workshop leer je technieken om je bewust te worden van je gedachten. Zo krijg je er grip op en ben je in staat om negatieve gedachten te laten voor wat ze zijn.

Meer info

Ik zit (niet) goed in mijn vel

zondag 6 juni

Zelfvertrouwen is essentieel om je goed en gelukkig te voelen.

In deze workshop ga je aan de slag met NeuroPortret om jezelf te zien zoals je bent. Noem het plastische neurografie: zelfonderzoek en zelfacceptatie met behulp van een stift, kleurpotloden en een foto van jezelf.

Je leest het goed: voor deze workshop heb je een foto van jezelf nodig, in lage drukkwaliteit afgedrukt op een A4-blad.

Meer info

Waar is het ‘ik’ in mijn verschillende rollen?

zondag 29 augustus

We leven in een complexe wereld. Die stelt ons steeds hogere eisen. Voel je het ook zo aan? Is het voor jou ook soms een opgave om je eigenschappen en kwaliteiten voortdurend te ontwikkelen zodat je je verschillende rollen kunt blijven vervullen? Leidt dat bij jou af en toe tot frustratie en stress?

In deze workshop leer je technieken die je helpen om - doorheen al de rollen die je vervult - je levensmissie vast te houden en om te blijven zoeken naar persoonlijke vervulling.

Meer info

Energie om (opnieuw) te beginnen

zondag 12 september

Een deeltjesversneller is een apparaat dat natuurkundigen gebruiken om onderzoek te doen naar de kleinste bouwstenen van de materie. In een deeltjesversneller worden geladen deeltjes tot hoge energieniveaus gebracht door ze te versnellen tot snelheden in de buurt van de lichtsnelheid.

Dat is de inspiratie voor een neurografische techniek die je in deze workshop toepast. Het helpt je om je doelen af te stemmen, om je prioriteiten (opnieuw) vast te leggen, om nieuwe mogelijkheden en kansen te ontdekken. Ideaal om emotioneel “in the mood” te komen voor het nieuwe werkjaar.

Meer info

Stop de concurrentiestrijd!

zondag 3 oktober

In deze workshop leer je een neurografische techniek die geïnspireerd is op de “Blauwe Oceaan Strategie” van W. Chan Kim. Zijn insteek was business en marketing: creëer je eigen, nieuwe marktruimte in plaats van met anderen de (harde) concurrentiestrijd aan te gaan in een bestaande ruimte.

Toegepast op het leven in het algemeen luidt het appèl zo: kijk met een frisse blik naar je mogelijkheden, geloof in jezelf en durf een totaal nieuwe weg op te gaan.

Meer info

Soms ben ik mijn eigen grootste vijand

maandag 7 november

Uitstelgedrag is de vervelende, maar zeer menselijke neiging om belangrijke taken voor je uit te schuiven. Wat zit daarachter?

Meestal gaat het niet om luiheid, maar om een beperkende overtuiging in het onbewuste brein.

In deze workshop ga je daar naar op zoek. Je beperkende overtuigingen ga je met stift en kleurpotloden wegkleuren. Je tekent een model van wat jij écht wil en daaruit put je de energie uit om in actie te schieten.

Bonus workshop

zondag 12 december

Thema/techniek wordt bepaald in onderling overleg met de abonnees.

Meedoen

5 workshops


Je doet met mee met vijf opeenvolgende workshops van dit jaar. Behalve met de bonusworkshop.

Zondag 11 u. - 12.30 u.

Prijs: €120

koop nu
10 + 1 workshops


Je hebt toegang tot alle 10 + 1 workshops van dit jaar. Inclusief de bonusworkshop.

Zondag 11 u. - 12.30 u.

Prijs: €210

koop nu

Wie?

Mijn naam is Aleksandra Staal.

Ik ben gecertificeerd Neurographica instructeur en coach.

Ik wil je graag Neurographica aanleren. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het je zal helpen.

Er gaat een nieuwe wereld voor je open als je er vertrouwd mee bent. Je leert jezelf beter kennen. Je ontdekt nieuwe kansen en mogelijkheden. Je maakt betere keuzes.

Ik heb dat niet alleen bij mezelf ervaren, maar ook bij de mensen die ik heb gecoacht.

Neurographica bestaat sinds 2014. Het werd bedacht door architect, doctor in de psychologie en creatief ondernemer Pavel Piskarev. Een man uit hetzelfde hout gesneden als Elon Musk en Steve Jobs.

Met dat verschil dat hij uit Rusland afkomstig is. Net als ik. Zo ben ik Neurographica vrij snel op het spoor gekomen. Gedreven door mijn interesse in wat mensen bezielt, mijn opleiding als grafisch vormgever en mijn gevoeligheid voor schoonheid. Neurographica zit helemaal in het middelpunt van mijn persoonlijkheid.

De grootste troef van Neurographica is zijn eenvoud. Het enige wat je nodig hebt is een markeerstift, een pen, potloden, papier en de nieuwsgierigheid om jezelf beter te leren kennen.

Ik kijk ernaar uit om je een jaar uit te dagen.

5 workshops


Je doet met mee met vijf opeenvolgende workshops van dit jaar. Behalve met de bonusworkshop.

Zondag 11 u. - 12.30 u.

Prijs: €120

koop nu
10 + 1 workshops


Je hebt toegang tot alle 10 + 1 workshops van dit jaar. Inclusief de bonusworkshop.

Zondag 11 u. - 12.30 u.

Prijs: €210

koop nu